Sommar 3-kvällars E3 (2012-07-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hulta
Arrangör: Andrarums IF
Sträcka: 5.72 km
Tid: 41:41
Det gick lite bättre idag än i går (har inte kunnat scanna in den kartan än för obegripligt nog fick jag en A3 som vi bara kan scanna in på jobbet). Inga jättebommar. Men idag gjorde jag ett antal mystiska vägval som tog längre tid än de behövde.
1an gick jag in för tidigt och fick gå norrut en bit för att hitta kontrollen. 2an inga problem. Mot 3an fick jag hjärnsläpp när stigen delade sig vid ängskanten och den ena verkade gå över en liten bäck och sedan ta slut. Tyckte min hjärna. Den tog inte slut - det var den stigen jag skulle följa. Men jag drog iväg åt ett annat håll. Dock fattade jag ganska snabbt att jag var fel och hoppade över bäcken och sprang genom granskogen i stället. Givetvis tar det längre tid än att följa stig.
Mot 4an sen skulle jag givetvis ha rundat det gröna och sen sprungit rakt på över höjden. Men nä, jag tyckte det gröna fortsatte och fortsatte och tyckte det såg risigt ut så jag följde vägen norrut tills det öppnade sig lite och sprang sen in och tog 4an. Lång omväg.
5an OK, sen mot 6an hade jag faktiskt tänkt gå över bäcken via övergången på norra stigen men jag missade stigen när jag sprang igenom granskogen nära huset. Fick återigen hoppa över bäcken utan övergång (nästan på samma ställe igen...) och så ta 6an via vägen i stället. Omväg igen, alltså. 7an gick OK. På höjden innan 8an stukade jag foten lite, så jag fick gå lite här innan det värsta ontet försvann. Vägen til 9an kunde förstås varit rakare precis innan kontrollen men mina ben sa "spring väg" så det gjorde jag. Omväg igen alltså, men inte så mycket. 10an OK. Till 11an var jag trött och kunde inte fatta att jag inte skulle till en av de tre dungarna. Undersökte två av dem innan jag såg att folk sprang in till ett stort träd lite norrut och verkade hitta en kontroll där. Visst, det var min kontroll. Inte en dunge (alltså bestånd som det ju heter även om det är typ 4 granar) utan ett enskilt träd.
En liten undring över de här tre dagarnas kartor. Massor av träd är utsatta med gröna kryss - men det finns ännu fler träd som är "utmärkande" som inte är med. Vilka träd kommer med? De som känns roligast eller? För att inte tala om rotvältor. På andra dagens karta (den som jag inte har scannat in än) bommade jag en kontroll som satt vid en rotvälta. Det var i princip den enda rotvältan som var utritad på kartan. Men i verkligheten fanns det säkert 10 rotvältor till i området (jag undersökte många av dem) men de fanns inte med på kartan. Why?
Visa kommentarer (0)
 
Sommar 3-kvällars E3 (2012-07-11)